‘NEŞE; GEREKİRSE DAĞA ÇIKARIM'

‘NEŞE; GEREKİRSE DAĞA ÇIKARIM

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Turhan Neşe, Eğer bu ülkenin birliği bozulacak, federal devlet anlayışı kurulacaksa, İnegöl'de ilk dağa çıkacak insan da ben olacağım” dedi.

İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği ‘Ramazan Sohbetleri’ programının önceki akşamki konuğu CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve İnegöl gündemini değerlendiren Turhan Neşe, bomba etkisi yaratacak açıklamalarda bulundu.

 

BU KOLTUK ATATÜRK’Ü TEMSİL EDECEK KOLTUKTUR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Turhan Neşe, “Bu seçim iki aday arasında geçecek. Ancak insanların bakış açısı ortak adayla birlikte değişti. Biz CHP ve MHP’nin ortak adayda buluşabileceğini herkese gösterdik. Ekmeleddin İhsanoğlu sadece bizim adayımız değil, tüm Türkiye’nin adayıdır. Birçok partinin içinde yer aldığı bir çatının adayı olarak ortaya çıkıyor. Bu ülkenin çoğunluğunu kapsayan ve anayasamızda belirli ilkelerimiz var. Bu koltuk Atatürk’ü temsil edecek koltuktur. Cumhuriyetin değerlerini temsil edecek bir koltuktur. Bazı milletvekillerimiz buna itiraz etmiş olabilir ama bunu en başında dile getirmeleri gerekiyordu” dedi.

 

ÖCALAN İMRALI’DAN ÇIKIP MİLLETVEKİLİ OLABİLİR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi durumunda ilk yapacağı işin anayasa değişikliği ile başkanlık sistemine geçmek olacağını iddia eden Turhan Neşe, “Başbakanlık makamında oturan bir devlet büyüğümüzün anayasayı tanımama gibi bir hakkı ve lüksü olamaz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısının bir bölünmeye doğru gittiğine inanıyoruz. Kürt kardeşlerimizin temsilcisi Selahattin Demirtaş ile Recep Tayyip Erdoğan arasında karşılıklı pazarlıkların yapıldığını biliyoruz. Başbakanımız bundan birkaç yıl önce ‘İmralı ile görüşen şerefsizdir’ demişti. Ama şimdi bırakın görüşmeyi biz artık o 4-5 bakanımızın da görüştüğünü biliyoruz. Bazı milletvekillerinin Kandille görüşmeler yaptığını biliyoruz. Eğer bazıları yükselecek diye bu ülke bölünecekse biz buna şiddetle karşıyız. Kanla ve canla kazanılan bu toprakları teslim etmeyiz. Seçimin sonucuna göre büyük değişiklikler olabilir. Abdullah Öcalan İmralı’dan çıkarak milletvekili olabilir. Bu siyasi partinin başına genel başkan olarak gelebilir. Eğer bunlar yaşanacaksa şehit annelerine babalarına, gazilerimize kim neyi anlatabilir? Bu değişikliklere bizim gönlümüz razı değil” şeklinde konuştu.

 

“İNEGÖL’DE İLK DAĞA ÇIKACAK İNSAN BEN OLACAĞIM”

Seçim sonrasında ülkenin durumunun ne olacağını hakkında düşüncelere kapıldıklarını belirten Neşe, “Seçim sonucunda Türkiye’de kırılmalar başlayabilir. Ben sol hareketin içinden gelen devrimci demokrat bir insanım. Nasıl PKK’lı çocuklar o dağa çıkıp ‘Kandil’de Kürtlere özgürlük’ diyerek mücadele verdilerse, eğer bu ülkenin birliği bozulacak, federal devlet anlayışı kurulacaksa, İnegöl’de ilk dağa çıkacak insanda ben olacağım. Bunu bütün İnegöl halkı bilsin. Bu bayrağı, bu ezanı korumak için. Ben bunu her yerde söylerim. Ama bayrağına sahip çıkmayan bir hükümet hala ayakta durabiliyor” diye konuştu.

 

AKTAŞ KAÇ LİRA CEZA ALDIĞINI ÇIKIP AÇIKLASIN

Son olarak İnegöl gündemini de değerlendiren Neşe, “İnegöl’de birçok sorun var. Trafik kangren, yollar işgal altında, 12 yıl geçmiş bu mevcut belediye başkanı mevcut döneminde bir tane otopark yapmamış, yaptığını da açmamış. Bu mevcut yapımına devam edilen otoparkla ilgili Alinur Aktaş kaç lira ceza aldığını çıksın açıklasın. Biz kimseyi suçlamıyoruz. Kamuoyu bize soruyor. Biz de onların sesi, gözü ve kulağı olmak zorundayız. Biz trafik görüntülerini arşivledik ve elimizde bulunuyor. Bizim bu trafik konusunda ilgili kurumlardan ricamız var. Bunu düzeltin lütfen. İnsanlar her gün kavga ediyor. ‘İnegöl’ü 25 yıldır biz yönetiyoruz’ diyorlar ama yağmur suyu kanallarını hallettiler mi? Boğazköy Barajı’nda su tutamıyoruz. Oradaki tuzluluk oranı çok yüksek. Temiz su bizim derelerimize aksaydı da bu kokulardan kurtulsaydık iyi olmaz mıydı? Biz İnegöl’ün iyiliği için konuşuyoruz. Alinur Aktaş ile bir problemimiz yok. Kent Müzesi için elini sıkıp takdir etmişizdir. Ankara’daki İnegöllüler gecesine onları da davet ettik onlarda davetimize katılmıştır. Cenaze ve defin hizmetlerinin Alinur Aktaş tarafından yapıldığını görmek bizi memnun etmiştir. Biz eksikleri dile getiriyoruz, doğruları da. Ancak insanlar eleştirileri de kaldırabilmelidir” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07